تنقال یا تنگال(سیب زمینی کبابی)

اصطلاحی است در روستایمان به سیب زمینی  پخته شده بوسیله گرمای حاصل از سوزاندن چوب و... گفته می شود. معمولا این غذای ساده بعد از ظهر ها ساعت 4 به بعد طبخ می شود. فرد پزنده باید ماهر باشد تا سیب زمینی ها در عین پختن نسوزند و سرخ شوند(کبابی شوند). معمولا اگر میهمانی به روستایمان بیاید ، حتما یک وعده از این سیب زمینی پذیرایی می شوند( البته در بیرون از خانه). ضمناٌ چایی هم که با آتش آن درست میشود به همراه آن سرو می شود(چول چایی). افرا د مسن روستا هم خاطرات زیادی از این طریق سیب زمینی پختن دارند، و به خوشی از آن لحظات یاد می کنند.شاید یکی از دلایل خشمزه بودن و علاقه مندی به این نوع کباب سیب زمینی استفاده نکردن از روغن و نیز حرارت های مصنوعی مثل اجاز گاز و غیره در پخت آن است البته آب و هوای سالم محیط و جمع صمیمی را نیز به آن اضافه کرد.

 نویسنده این مطلب: خانم دیده بان

/ 5 نظر / 20 بازدید
فاطیمه نین دایسی

سلام خانیم دیده بان مطلبیزداها گوزلدی‘ اوز تشکورومی یئتیریرم امما بیلدیرمه لیم کی تونقال دوزدو چون لاتینی tonqaldi تونقال بیر اودا دییللر کی بایرامدا یاندیریب اوستونن ادداناللار بیرده منجه فضولات حیوانی یازماساندا اولار[لبخند]

علی

ممنون از اطلاعات ارائه شده شاید یکی از دلایل خومشزه بودن و علاقه مندی به این نوع کباب سیب زمینی استفاده نکردن از روغن و نیز حرارت های مصنوعی مثل اجاز گاز و غیره در پخت آن است البته آب و هوای سالم محیط و جمع صمیمی را نیز به آن اضافه کرد.

علی

سلام دوباره توصیه می کنم مطلب زیر را که در مورد وبلاگی است که روستایی را به دنیا شناسانده مطالعه فرمائید که قدرت وبلاگ و وبلاگ نویسی را نشان می دهد http://tabnak.ir/fa/pages/?cid=120833 و اما آدر وبلاگ این است http://www.dayyertashbad.blogfa.com/

وحید

سلام بنظر من هم کلمه فضولات حیوانی عوض بشه عالیه موفق موید باشید

صمد نجفی

با تشکر از علی آقا و آقای وحید و دایی فاطمه که در ویرایش این مطلب مار ارا راهنمایی فرمودند. اصلاحات انجام شد.منتظر نظرات بعدی تان هستیم.